Hva rører seg i scenekunstmiljøet akkurat nå? Hvilke prosjekter er undervegs? Vi får smakebiter fra nye prosjekter og samtaler med kunstnerne. 

Hadle Reisæther Arbeidsvisning og samtale: «Kapital Del 1 – eit utdrag» 

Forestillingen har premiere på Hordaland Teater i september 2018. Regi: Jens Wergeland

I forestillingsrekka «Kapitalen for ein mann i det 21. århundre» vil skodespelar Hadle Reisæter undersøke korleis han som scenekunstnar stiller seg til same tekstlege og tematiske utgangspunkt gjennom livets ulike fasar. Er etikk og moral eit spørsmål om modning? Korleis vil dette endre seg i løpet av livet?

Forestillinga tar utgangspunkt i Stig Sæterbakken sin roman «Kapital» (2003), om den eldre kjøpmannen Konrad Ofting som i rettssalen slåst mot den urettferda han opplever rundt seg. Han er tiltala for økonomisk misleghald og eldpåsetting av eige konkursbu. Sjølv tiltalar han nasjonen. Det er ein verdikamp, der vesle David kjempar mot Goliat. Noreg er skurken, ei pengemakt som slukar menneskeverda.

Simone Thiis har det siste året lagt ned Teater Nova som hun har drevet i 15 år. Fra det å være et teater til å være bare Simone Thiis kom ut fra et ønske om ikke lenger å være den siste til å få betalt og den første til å måtte bære. Simone forteller om valgene hun har tatt nå, og da hun startet eget teater. Hvor kommer valgene fra og hva driver henne videre. Er valgene tatt ut fra frihet og eget ønske, eller av nødvendighet og press. Simone spør seg selv og åpner gjerne for spørsmål og debatt om hva frihet egentlig er for en kunstner som føler seg kallet. Har man egentlig noe valg?

Drama-elever fra 3.klasse Skien vgs, fremfører 6 monologer

Filmmaker Andersen  «Inntaket»  Bli med på en sniktitt inn i prøverommet til en forestilling om psykisk helse. Medvirkende i produksjonen er Kjersti Posti Høgli, Aslak Moe og Lars Løberg Andersen. Forestillingen blir produsert i samarbeid med Grenland Friteater.

Arbeidsvisning, Geddy Aniksdal – skuespiller, regissør og medlem av Grenland Friteater siden 1983.

Studentpris mot bevis i luke.
NB. på Porsgrunn Kulturskole!

Dato
søn 18. feb
Tid
12:00
Billettstatus
Pris: 110-220,-