Tore på sporet

Tore Strømøy – en folkekjær programleder, journalist, programskaper og underholder! Hele Norges sporhund, Tore «på sporet» Strømøy, forteller for første gang historien bak den fantastiske tv-suksessen og tar deg med på en magisk reise i tid, rom og følelser.

I denne forestillingen deler Tore de mest spesielle øyeblikkene i sin «Tore på Sporet» historie. Sammen med bilder og filmer, blir dette en nær og sterk opplevelse for publikum med latter og ganske sikkert en tåre eller to i øyekroken.

Tore Strømøy er en av Norges mest suksessrike programskapere og programledere de siste 20-30 år. Siden han debuterte på NRK fjernsynet med dokumentarprogrammet «Håndballjentene våre» i 1998, har tv suksessene fulgt hverandre som perler på en snor.

Han er blitt kåret til Årets tv-navn hele 4 ganger, noe ingen andre er i nærheten av, og han har mottatt mange priser for sine programmer. Hans største tv suksess er underholdnings og dokumentarserien «Tore på sporet» som i 2016 feirer 20 års jubileum. Og fortsatt har serien samme grep på tv-seerne som da den startet.

Tore fra Frøya startet som idrettsmann, og har 12 NM gull i kappgang. Han har også drevet med musikk og vært frontfigur i rockebandet Mosquitos, før han begynte å jobbe som journalist på fritiden mens han jobbet i fiskeindustrien.

Distriktssjef Kari Werner Øfsti ble stemplet som «gal» da hun ansatte Strømøy i NRK Trøndelag i 1986, mot alle tilrådninger. Strømøy hadde ingen utdannelse og lignet ikke noe av det man hadde i NRK mente folk, og det var akkurat det Øfsti ønsket seg.

Tore gjorde mye som erfarne medarbeidere ristet på hodet over. Han torde gjøre ting annerledes og følge sitt eget hjerte på en arbeidsplass der man hadde klare spor. Med sin annerledes stil, ristet mange på hodet av det han laget og mente dette var helt håpløst. Men publikum var uenige.

-Du følger ikke boka, Tore, sa en kollega fortørnet. Han hadde helt rett, sier Tore i dag. -Jeg hadde jo ikke lest boka en gang. I dag 30 år seinere er Tore «På sporet» Strømøy en av norsk fjernsyns aller største stjerner.

Boksignering. Tore signerer sine egne bøker. 

Posted by Ælvespeilet on 6. mars 2017

Dato
tor 23. mar
Tid
19:00
Billettstatus
Avlyst
Pris: 280 - 325,-