Tid for Dans – How hard can it be?

I «How hard can it be?» danser Yaniv Cohen og Asher Lev til Cohens dokumentarfilm «Jerusalem», som er laget med håndholdt kamera. I filmen spør han Jerusalems innbyggere om hvorfor byen er viktig for dem.

How hard can it be? går provokativt til verks med å bryte opp flere av vår tids mektigste symboler med en grunnleggende tro på at humor kan rive murer og blottstille det menneskelige og absurde i traumatiske hendelser.

Symboler går forut for menneskelig språkdannelse. De har blitt brukt til å gi oss en forståelse av hvem vi er og hvor vi hører til, og har blitt misbrukt fra første stund. De har blitt brukt til å starte kriger og skape fred, for å bygge og ødelegge. Symboler kan være komplekse, de utvikles over tid og kan uttrykke flere virkeligheter, på godt og vondt.

Som israelsk jøde i Norge har Cohen både et nært kjennskap og en tilskuerrolle til situasjonen i Midtøsten. Israel-Palestina konflikten og Den Arabiske Våren er konflikter som presenteres gjennom utstrakt bruk av symboler, generaliseringer av personlige opplevelser og til og med av romantiserende fortolkninger av det groteske. How hard can it be? er en kjærlighetserklæring til symbolenes by fremfor noen, og konfronterer dens virkelighet med en hard kritikk av religion,og taler for en omfattende multikulturalisme og anerkjennelse av den andre.

 

Konsept og koreografi: Yaniv Cohen

Dansere: Yaniv Cohen, Asher Lev

Kunstnerisk støtte: Andrea Spreafico

Lysdesign: Martin Falck

Lyddesign/mixing: Danni Tzhori

Kostymedesigner: Line S. Maher

Film: Lena Khodoun, Yaniv Cohen

Scenografi: Yaniv Cohen

Co-produsert av BIT teatergarasjen, Carte Blanche, Machol Shalem

 

Ved kjøp av festivalpass får du tilgang til denne forestillingen i tillegg til samtlige tid for DANS arrangementer (Kjøpes i luke).

Følg med på www.tidfordans.no for oppdatert program.

Dato
lør 30. sep
Tid
17:00
Billettstatus
I salg
Pris: 150 - 200,-

Lignende arrangementer