The Cavern Beatles celebrating 50 years – Sgt Peppers Lonely Hearts Club

The Cavern Beatles blir av mange sett på som det nærmeste vi kommer The Beatles – og nå kan du se dem på Ælvespeilet. Gjenopplev, eller opplev for første gang, det store musikale året 1967.

Navnet er hentet fra stedet der The Beatles holdt sin første konsert og startet karrieren sin i 1961, The Cavern Club i Liverpool.  Nå reiser bandet ut på turné for å minnes året 1967.

1967 var året da The Beatles slapp den bestselgende platen “Sgt. Peppers Lonely Hearts Club”, og platen “Magical Mystery Tour” som er kjent for å være en av de mest kreative og eksperimentelle de noen gang ga ut.

Dette var det samme året som den revolusjonerende politiske bevegelsen “Summer of love” fant sted. En sosial kampsak uten like, der kunstnere, musikere, poeter og radikale gikk sammen for å forandre verden gjennom musikk og kunst. De protesterte mot krig ved bruk av kjærlighet og fred – for å legge grunnlaget for en verden med mer samhold. Musikken fra “Sgt Pepper” var en stor inspirasjon for bevegelsen.

Showet som The Cavern Beatles kommer med kan kalles en reise gjennom arbeidet til det største fenomenet i popmusikkens historie.  De etterligner engasjementet og energien til Beatlemania, den psykedeliske eraen av Sgt Peppers Lonely Hearts Club og Magical Mystery Tour, og de kreative mesterverkene The White Album og Abbey Road. For å følge musikken blir det gjentatte kostymeskift og lysendringer.

The Cavern Beatles en en av få på verdensbasis som fremfører showet live med kun de fire musikerne – helt uten bruk av musikkspor i bakgrunnen.

Bandmedlemmene er, ved siden av å være talentfulle musikere, dedikerte Beatles fans. De er fast bestemt på å gjenskape karakterene deres på scenen. Den uhyggelige vokale likheten til de “fantastiske fire” er grunnet oppveksten i Liverpool – der heltene deres også vokste opp.

Dato
ons 22. nov
Tid
20:00
Billettstatus
Pris: 400,-

Lignende arrangementer