Ønskereprise – Reisen til Venezia

Grenland Friteater har gleden av å presentere Reisen til Venezia av Bjørg Vik. Forestillingen ble spilt for utsolgte hus under Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival i 2016, til stor glede for både anmeldere og publikum. 

Reisen til Venezia er på samme tid et vemodig og humoristisk kammerspill om ekteparet Tellmann og deres fantasireiser – i sin egen stue! Opprinnelsen til forestillingen er slik: Ved siden av der forfatter Bjørg Vik bor i Furustadvegen i Porsgrunn bodde det elskelig par; en pianolærer og en apoteker, Oddlaug og Sverre Winther Pedersen. En gang Bjørg Vik banket på hos dem ble hun møtt av en fullt påkledd Sverre i døren og da Bjørg spurte hvor de skulle reise så svarte han at – Nei, de var på farten de, akkurat nå var de langt oppe i Rondane.

Til det nystartede Intimteatret, skrev Bjørg Vik i 1992 Reisen til Venezia, sterkt inspirert av dette parets verdensomspennende reiser – i egen stue. For det mottok hun i 1993 Ibsenprisen. Reisen til Venezia er en hyllest til fantasien og den livslange kjærligheten.

 

Medvirkende:

Manus: Bjørg Vik

Regi: Geddy Aniksdal

Oskar Tellmann: Lars Vik
Edith Tellmann: Anne-Sophie Erichsen
Viviann Sunde: Lena Barth Aarstad
Kristoffer Karlsen: Joakim Dan Jørgensen
Kostymer: Guro Dale
Scenografi: Maria Løkken

Teknikk: Agnar Ribe
Produsent: Hans Petter Eliassen

Dato
fre 20. okt
Tid
19:00
Billettstatus
I salg
Pris: 250,-