Vi kan ikke helt stole på minnene våre, og allikevel eksisterer det ingen annen virkelighet enn den vi bærer med oss i hukommelsen. Hvert øyeblikk vi lever får sin betydning takket være fortiden. Nåtid og fremtid ville miste all mening hvis fortiden var visket ut av bevisstheten. Mellom oss selv og ingenting står vår evne til å minnes. 

NIE setter opp sitt eget lille museumsbygg. I et rom fylt av minner rekonstruerer fem mennesker et liv som er slutt. To brødre, en nabo, en lærer og en kjæreste. Med varme, musikk og humor forteller de historier om en de har mistet. En bror, en elev, en nabogutt, den første kjærligheten.


Publikum sitter tett sammen inne i det intime lokalet som kan minne om et arkivrom, og opplever skuespillerne og historiene på nært hold. Etter forestillingen åpner skuffene i arkivet seg, og blir til et lite museum, et refleksjonsrom med ulike sanseopplevelser som kan vekke assosiasjoner til eget liv og egne minner.

Minutter, kanskje timer av din egen eksistens
som du har glemt, men som jeg husker.
Du lever et hemmelig liv i en annens minne.
-Tor Ulven, Etterlatte dikt

Regi: Kjell Moberg
Medv: Guri Glans, Iva Moberg, Kieran Edwards, Dagfinn Tutturen, Helder Deploige
Scenograf/kostymer: Katja Ebbel Frederiksen
Musikk: Helder Deploige
Teknikere: Jan Sháněl, Vojtěch Švejkar
Kunstnerisk samarb: Alex Byrne 

 «This is more than a piece of theater; it is a consciousness shifter».

– New York Theatre Guide

“Da jeg så den varme og tragiske forestillingen Minnenes Museum på Unga Klara, ble det klart for meg hvorfor jeg fortsatt gå på teater: NIE har integritet og en drive som overgår de fleste kompaniene jeg kjenner til”. – Pia Huss, Dagens Nyheter, Stockholm

Five people reconstructs a life that was ended. Two brothers, a neighbour, a teacher and a lover. With warmth, humour and music, they tell stories about the one they have lost. A brother, a student, a neighbor boy, the first love.

“Minutes, maybe hours of your own existence that you have forgotten, but I remember. You live a secret life in another person’s memory”.  – Tor Ulven

Dato
tor 15. jun
Tid
18:00
Billettstatus
Pris: 145 - 290,-