Siden 2011 har de tre unge musikerne Mathias Susaas Halvorsen (piano), Magnus Boye Hansen (fiolin) og Steven Walter (cello) fra OLSEN TRIO utviklet ulike konsertprogram til framføring i absolutt mørke. Til Ælvespeilet har trioen med seg sopranen Anne Lise Sydnes, som har jobbet sammen med ensemblet i flere år i ulike prosjekter. Dette er første gangen hun er med på prosjektet “Into the dark”.

Trioen har spilt i Skandinavia og Tyskland, blant annet på den velrennomerte festivalen «Musikfest Stuttgart», til stor jubel hos både publikum og kritikere. Den musikalske nøyaktigheten og fleksibiliteten som dette ensemble har utviklet gjennom å spille musikk uten noter og i mørke, gjør at trioen opptrer i spennende og engasjerende formater også når de spiller i dagslys.

Mathias Halvorsen, piano

Mathias Susaas Halvorsen studerte fra 2007 til 2010 med professor Jiri Hlinka på Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo, og med professor Gerald Fauth på Hochschule für Musik un Theater i Leipzig fra 2011 til 2013. I løpet at studiene ved Barratt Due opptrådte han flere ganger som solist med instituttets orkester, med stykker som Gershwins Rhapsody in Blue, Poulencs konsert for to, og Shostakovichs konsert nummer 1. I 2009 gjenoppdaget og framførte han pianokonsert nr. 5 av den norske komponisten Halfdan Cleve i Vilnius med det lituenske statlige symfoniorkesteret og dirigent Gintaras Rinkevicius. I 2008 etablerte Mathias «Podiumfestivalen» i Haugesund sammen med Guro Pettersen, festivalen gjennomføres for tiende gang i august 2017. Den siste tiden har Mathias spilt på steder som Radialsystem i Berlin, St. John Smith Square i London, Ernst Deutsch Theater, Queen Elizabeth Hall, Hamburg Schauspielhaus, og Oslo konserthus. Han har samarbeidet med artister som Laurent Chétouane og Peaches. Han har også spilt på flere internasjonale festivaler, som Klara Festival i Brussel, Yoko Onos Meltdown, Brighton Festival og PODIUM Festival i Esslingen.

Magnus Boye Hansen, fiolin

Den norske fiolinisten Magnus Boye Hansen studerte ved Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo, og ved Universität der Künste i Berlin. Han er en etterspurt musiker og har hatt muligheten til å spille på mange festivaler og turneer i inn- og utland. Han har turnert med Det norske Kammerorkester i Europa og i USA, og han har spilt i Wigmore Hall og i Carnegie Hall. Han opptrer jevnlig på festivaler som Risør Internasjonale Kammermusikkfestival, og på Podiumfestivaler i Norge, Tyskland og Island. Han spiller jevnlig med Tromsø Kammerorkester, Kristiansand Symfoniorkester, KORK og Ensemble Allegria, sistenevnte et ensemble som han var med på å opprette.

Boye Hansen er en aktiv kammermusiker med en spesiell kjærlighet for musikk som er lite framført. Som solist har han blant annet spilt Alfred Schnittkes Concerto Grosso no 1 med Oslo Camerata og Stephan Barratt Due.

Steven Walter, cello

Steven Walter er en kulturell entreprenør og cellist, som for tiden har base i Berlin og Stuttgart.  Steven oppdaget tidlig sin interesse for klassisk musikk og begynte å spille cello når han var 8 år, raskt begynte han å opptre med ulike ensembler. Etter endt eksamen studerte Steven i Oslo og i Detmold. Han har opptrådt som solist og kammermusiker på mange scener i Europa og Skandinavia, og har blitt invitert til flere internasjonale festivaler, som International Chamber Music Festival, Egersund International Chamber Music Festival, Podium Festival Iceland, Idyllwild Festival, Markgräfler Herbst og Podiumfestivalen Haugesund. Han spiller i Interational Mahler Orchestra og er en av grunnleggerne av Badische Kammerphilharmonie. I tillegg til sin karriere som utøver, har Steven vært engasjert som kulturell entreprenør og manager. Han grunnla og er kunstnerisk og administrerende leder for PODIUM Festival Esslingen (Tyskland) – en suksessrik og innovativ europeisk kammermusikkfestival. Han har vunnet den prestisjetunge prisen ECHO Klassik Award i 2010 for sitt engasjement, og ble nominert til Cultural Manager of the Year i 2011.

Anne Lise Sydnes, sopran

Anne Lise Sydnes er opprinnelig fra Haugesund, men er basert i Porsgrunn. Hun er klassisk utdannet ved Royal College of Music i London, hvor hun studerte med Janis Kelly og Peter Savidge. I løpet av studiet jobbet hun med lærere som Emma Kirkby, Stephen Varcoe, Michael Chance og Jakob Lindberg. I de senere årene har Anne Lise jobbet som solist og ensemblesanger i både Norge og England, med opera så vel som kirkemusikk og kammermusikk. Hun har vært solist i verk som Skapelsen (Haydn), Juleoratoriet (Bach) og Faurés Requiem og sunget roller som Pamina (Tryllefløyten), Governess (The Turn of The Screw) og Grevinnen (Figaros Bryllup). Hun har også vært en aktiv formidler av nyere klassisk musikk, og har samarbeidet med flere samtidskomponister. Ensembler hun har jobbet med inkluderer RCM Bach Consort, Choir of London og Collegium Musicum med dirigenter som John Rutter, Terry Edwards, Leif Segerstam, Nigel Short og Ben Parry. Anne Lise har samarbeidet med musikerne i Lights Out Trio i flere år, blant annet gjennom Podiumfestivalen i Haugesund. Dette er første gangen synger sammen med trioen i denne konsertserien.

Den senere tiden har hun også jobbet innen andre sjangre, med blant annet jazztrioen The Sirenettes og med Susanne Sundfør.

Sitater fra pressen

«Whoever comes to enjoy this fascinating experience, breathing calmly with the music as it is played, being open to the darkness with wide-open eyes, suddenly hears the music in a completely different way, and far more intensively.» SÜDWESTPRESSE

«Excellent musicians … a phenomenal performance » SÜDWESTPRESSE

«… without scores, in perfect understanding and mutual agreement — that has to be blind, since the very last candles in the hall have just been blown out by the violinist, cellist, and pianist themselves … as listener one loses all contours, as well as a sense of time. As a result, one gains immensely in concentration … The audience responded by expressing its enthusiasm with long applause for this impressive concert » STUTTGARTERNACHRICHTEN

«The audience was utterly silent. The total concentration of the musicians also transformed the listeners.» WDR

«…the three phenomenal young players, Magnus Boye Hansen (violin), Steven Walter (cello) and Mathias Susaas Halvorsen (piano) performed without any possibility of visual communication with one another. No scores, no glance at the keyboard, total darkness. The usual concert situation, in which visual impressions also play a role, was suddenly no longer there. Instead, all the other senses were noticeably enhanced.» STUTTGARTERZEITUNG

«An extremely intensive experience » SWR

Dato
søn 23. apr
Tid
19:00
Billettstatus
I salg
Pris: 220 - 280,-