Telemark messingensemble sammen med komponistene Henrik Ødegaard, Klaus Sandvik og Jon Rørmark feirer Norsk komponistforenings 100-årsjubileum i 2017.

Ensemblet vil presentere kortreiste, nålevende komponister, og musikk fra det siste tiåret. For å knytte komponistene og verkene sammen har vi invitert med oss komponist og dramatiker Fredrik Brattberg. Telemark messingensemble er et prosjektbasert messingensemble bestående av ti profesjonelle musikere, hvorav hovedtyngden arbeider i ulike kulturskoler i Telemark og/eller som freelance musikere. Ensemblet har gjennomført mange ulike prosjekter, med konserter i Telemark, Vestfold, Østfold og Oslo. Kunstnerisk leder er Trond Korsgård.

Fredrik Brattberg er en dramatiker og en komponist som er bosatt i Porsgrunn. Hans skuespill er iscenesatt i en rekke land og oversatt til ti språk. Som komponist spenner verkene hans fra korverk og opera til kammermusikk og orkestermusikk. I 2012 ble han tildelt Ibsenprisen og i 2015 fikk han Porsgrunn kommunes kulturpris.

Klaus Sandvik er bosatt i Seljord. Han har sin komposisjonsutdannelse fra Norges Musikkhøgskole. Sandvik har også cand.mag. grad fra Universitetet i Oslo i matematikk og informatikk, samt studier i komposisjon og improvisasjon fra Berklee College of Music i Boston. Klaus Sandvik har mottatt bestillinger fra en rekke ensembler og utøvere, i 2010 mottok han TONOs EDVARD-pris – årets verk – i kategorien samtidsmusikk for verket «Prime Preparation».

Henrik Ødegaard er bosatt i Sauherad og er utdannet musikklærer, organist og komponist. Hans komposisjoner dekker alle genre, med hovedvekt på vokalmusikk. Norsk folkemusikk og gregoriansk sang er inspirasjonskilder som ofte klinger videre i verkene hans. Mange av verkene er laget til amatører og barn – og til musikalske møter mellom disse og profesjonelle musikere.

Jon Rørmark er bosatt i Bø, og har sin utdanning fra Norges Musikkhøgskole i utøving, pedagogikk og komposisjon. Han driver til daglig som frilans arrangør og komponist, musiker og pedagog. Jon er “sjanger-flytende” i all sin befatning med musikk, og har foruten sin klassiske bakgrunn også jobbet mye innen jazz, pop og rock. Han har mange bestillingsverk bak seg, og han jobber med en rekke ulike artister og musikere i Norge.

Trond Korsgård har siden dirigentdebuten i 2000 markert seg som en av våre mest allsidige dirigenter. Fra opera og ballett, via orkester, til korps og mindre ensembler jobber han innen de fleste sjangere, men med en forkjærlighet for samtidsmusikk og musikk fra det 20.århundret. Korsgård har dirigert alle de norske orkestrene, korpsene og flere av sinfoniettaene. Han var kunstnerisk leder ved Forsvarets Musikkorps Vestlandet i perioden 2005-2010, og ble sammen med korpset kåret til årets utøver av Norsk Komponistforening i 2008.

 

Konserten vil blant annet by på:

Klaus Sandvik – Little Pop Machinery. Bearbeidet fra det større verket Pop Machinery, skrevet for messingensemble, slagverk og nedlagt industrihall.

Henrik Ødegaard – Canzona no. 1

Jon Rørmark – Lurendrei og bukkebrek

Foto: Hanne Oellingrath

 

Dato
lør 06. mai
Tid
19:00
Billettstatus
I salg
Pris: 150 - 225,-