Temaet alderdom utforskes med sinne, respekt og glede. «Jeg er 76 år, og jeg tenker mye på aldring, forvirring og død. Jeg er på vei inn i det fremmede landet, her kommer noen fortellinger derfra…»

Slik åpner skuespiller Thea Stabell sin forestilling «Ingenting er ingenting». Stabell står alene på scenen og fletter sammen to historier: Den ene handler om den 83 år gamle Jorunn Marie Bukkøy, som klokken sju om morgenen, den 1. mars 2010, ble funnet i snøen, i et rosebed utenfor blokken der hun bodde i Oslo. Den andre handler om en selvsikker, ubehersket konge ogen troskyldig jarl – fra verdenslitteraturens kanskje største verk om alderdom, Shakespeares Kong Lear.

Historiene til de tre gamle er på mange måter forferdelige. Men kan det oppstå nye følelser og ny innsikt når historiene blir flettet sammen og fortalt? Når de blir delt med andre levende mennesker som puster i samme rom som fortelleren, kan man da se aldring som befriende, som ånd, som noe vakkert? Kan disse historiene til og med bli overraskende og vitaliserende? Det er Thea Stabell sitt mål.

I vår moderne tid er vi redde for aldringsprosessen. «I’m gonna take my fear and wear it like a crown», synger Rebekka Karijord. Den tanken har vært et springbrett for arbeidet med forestillingen.

Thea Stabell har tidligere hatt eventyrlig suksess med Babettes gjestebud som fortellerteater. Hun tar med seg erfaringene derfra når hun nå lager nytt fortellerteater, som med minst mulig scenisk utstyr lar ord, karakterisering og bevegelser skape bilder i publikums hoder.

«Det er en glede å følge Thea Stabell´s scenespill: Hun har et sterkt nærvær, og en beundringsverdig evne til lekende lett å skifte mellom Shakespeares verden og vår samtid. En prestasjon.» Klassekampen

Forestillingen er laget i samarbeid med Nationaltheatret.

Støttet av Fritt Ord, Norsk Kulturråd og Nasjonalforeningen for folkehelsen.

Dato
tor 18. jan
Tid
19:00
Billettstatus
I salg
Pris: 220 - 280,-