I oktober er Ida Jenshus klar med sitt nye album, ‘Two Worlds’, og endelig får vi gleden av å se Ida på en norsk scene igjen! Det er 10 år siden hun for alvor dukket opp i den norske musikkvirkeligheten, allerede fra starten var det tydelig at hun hadde et usedvanlig godt grep om americana-musikken hun tok mål av seg til å være en del av – da knapt fylt tjue år.

.

I løpet av de neste fem årene lagde Ida Jenshus tre album, «Color Of The Sun» (2008), «No Guarantees» (2010) og «Someone To Love» (2012). De satte standarden på den norske americana-scenen, og ble behørig premiert med tre Spellemannpriser.

Men Ida Jenshus er ikke en artist som hviler, selv ikke på en ekstra stor haug med laurbær. I 2014 overrasket hun alle med å stake ut en vesentlig annen, og mer utforskende, musikalsk kurs med EPen «Let It Go».

En reise til americana-musikkens ytterpunkter ble utvidet og tydeliggjort på det foreløpig siste albumet, «Staring Over Again» (2015), der sangene strakk seg opp mot seks, sju, åtte og ni minutter.

I disse fem årene etter at den første album-trilogien ble bragt i havn, har Ida vært en musikalsk «commuter» mellom USA og Norge. Hun har tilbragt vesentlig tid i Los Angeles og Nashville, men mest i Music City. Der hun har samarbeidet med John David Souther, kjent i rockehistorien som JD Souther, en sanger/låtskriver med tette bånd til noen av USAs mest fremgangsrike artister – Eagles og Linda Ronstadt.

I oktober er Ida Jenshus klar med sitt nye album, ‘Two Worlds’, og endelig får vi gleden av å se Ida på en norsk scene igjen! Vi gleder oss!

Første singel, ‘Greatest Love’ fra platen, sluppet 15.september og Ida sier følgende om den nydelige låta:

”Jeg tror aldri jeg har vært så spent før et låtslipp før. Det er spennende, men skremmende, å dele noe så personlig og selvutleverende. Det føles viktigere og nærere enn noen gang. Denne gangen har jeg produsert platen selv. Det var viktig for meg å ha full kontroll i denne prosessen, sammen med fantastiske bidragsytere – kanskje fordi det er ekstra personlig denne gangen. «Greatest Love” er en naturlig førstesingel fra platen. Låten reflekterer lydbildet på albumet, som er mer nedstrippet enn før. Låten, historien og stemmen er mer i sentrum enn noen gang tidligere.”

Dato
tor 08. feb
Tid
20:00
Billettstatus
Pris: 265-320,-