Helge Iberg & Bendik Hofseth med venner

Helge Iberg og Bendik Hofseth har samarbeidet i mange år på konserter, i studio og som komponister for teater og musikaler. Fredag 15. desember kommer de til Ælvespeilet med musikalske partnere fra absolutt øverste hylle.

Helge Iberg er mest kjent som komponist, men har også en flere utgivelser bak seg som jazzpianist. Hans seneste utgivelse ”Standards and vanguards” fikk enestående kritikker i pressen. I høst lanserer Iberg to nye Kammer-CDer, den første en komponistplate der kjente klassiske solister samt Det Norske kammerorkester medvirker, deretter en ny jazzplate. På sistenevnte serverer Iberg jazzstandarder, ”samtidsmusikk” og sanger av Lennon/McCartney med frie improvisatoriske grep. I Ælvespeilet får vi høre musikk fra denne, der også sangeren Elin Rosseland framfører noen av Ibergs komposisjoner på sin personlige måte.

Bendik Hofseth har hatt et travelt år med relansering av sin CD IX fra 1991, hans biografi har blitt forfattet av Terje Mosnes, og han har hatt opptredener på festivaler med sitt kjente band fra utgivelsen IX. Bendik har også en karriere som internasjonal musikk-byråkrat og universitetslærer, men nå gir han igjen full gass for musikken. Han har et nytt musikalsk prosjekt- og et nytt band på gang, og han har vært i studio for å spille inn nye sanger. I Ælvespeilet vil vi få høre utdrag fra den nye platen der både Mats, Paolo og Helge medvirker.

Konserten vil ha en stor spennvidde musikalsk og stemningsmessig. Vi får høre spennende transformasjoner av kjente standarder og moderne kammermusikk, samt varmende harmonisk låtkunst av beste Bendik-merke.Gå ikke glipp av denne musikalske utfordringen fra noen av Norges fremste musikere!

Mats Eilertsen på bass
Paolo Vinaccia på trommer
Elin Rosseland på vokal. Gjestesolist.

Aldersgrense 18 år
Medlemspris kjøpes i luke!

 

Dato
fre 15. des
Tid
20:00
Billettstatus
Pris: 250-300,-