Grzegorz Niemczuk – Mesterverk for piano

Den polske mesterpianisten Grzegorz Niemczuk holdt en fantastisk Chopin-konsert i Ælvespeilet i oktober 2017. Konserten ble en stor suksess og et entusiastisk publikum nærmest krevde å få han tilbake. Og nå er han her igjen!

Greg – som han kalles til daglig – var på sin side spesielt begeistret for den intime salen, akustikken og ikke minst flygelet i Ælvespeilet. Det er fullt på høyde med de største og flotteste salene i Japan, mente han!

Grzegorz Niemczuk er født i Polen i 1985 og gikk ut fra musikkakademiet i Katowice med høyeste utmerkelse.  Han har vunnet mange nasjonale og internasjonale musikkonkurranser: førsteprisen i den store Chopin-konkurransen i Warszawa i 2010, førsteprisen i den internasjonale debutantkonkurransen i Carnegie Hall i New York i 2013 og i 2014 førsteprisen i Den 7. internasjonale musikkonkurransen Cittá di Piove di Saccdo i Italia. Hans seneste utmerkelse var en spesialpris ved Den internasjonale musikkfestivalen i Busan Maru i Sør-Korea i oktober 2016.

Grzegorz Niemczuk har nå hele verden som sin arena og har spilt i de fleste landene i Europa og i tillegg i Asia, Australia, Amerika og Afrika. Men han elsker å spille i Norge og elsker sitt entusiastiske norske publikum. Under denne oktober-turneen skal han holde konserter i 7 norske byer.

Under kveldens konsert i Ælvespeilet vil Grzegorz Niemczuk gi oss noen av de vakreste og mest virtuose verkene skrevet for piano. I forbindelse med konserten i Ælvespeilet vil Grzegorz Niemczuk også holde en mesterklasse for pianoelevene ved Porsgrunn kulturskole.

Kveldens program: 

1. avdeling

Wolfgang Amadeus Mozart: Rondo D-dur KV 485

Ludvig van Beethoven: Sonate op.13 i ciss-moll – «Pathétique»

1.Grave – Allegro di molto e con brio
2.Adagio cantabile
3.Rondo: Allegro

Frédéric Chopin: Sonate nr. 3 op. 58 i h-moll

1. Allegro maestoso
2.Molto vivace
3.Largo
4.Presto non tanto; Agitato

20 minutters pause

2. avdeling 

Robert Schumann: “Träumerei” fra “Kinderszenen” nr. 7

Sergej Rachmaninov: Prelude op. 23 nr. 5 – g-moll

Guiseppe Verdi/Franz Liszt: Rigoletto-parafrase over kvartetten i 4. akt – S. 434

Franz Liszt: Grande Etudes de Paganini nr. 3 La Campanella («Bjellen»)

Franz Liszt: Ungarsk rapsodi nr. 2 S. 244

Grzegorz Niemczuk – Mesterverk for piano – Ælvespeilet 17.10.18

Dato
ons 17. okt
Tid
19:00
Billettstatus
Pris: 120-200,-