Friteateret – Fortellinger om Frihet

En forestilling om Bjørg Viks betydelige forfatterskap og hennes sterke rolle i samfunnsdebatten. 

I forbindelse med markeringen av forfatter Bjørg Viks 80 årsdag i 2015 produserte Grenland Friteater en storstilt festforestilling kalt Fortellinger om Frihet som ble spilt på Ælvespeilet. I ettertid har Telemark Fylkeskommune og Grenland Friteater ønsket å gjenskape og videreutvikle materiale til en turnéforestilling for videregående skoler i fylket. Målet med forestillingen er å kunne informere om og belyse Bjørg Viks forfatterskap og hennes deltagelse i samfunnsdebatten, midt i kvinnefrigjøringen på 70-tallet, for dagens unge.

Etter Bjørg Viks debut med ”Søndag ettermiddag” i 1963 har hun blitt en ledende forfatter innenfor norsk litteratur og hun har mottatt både Riksmålsprisen, Ibsenprisen og kritikerprisen for sitt forfatterskap.

Gjennom et nøye komponert kunstnerisk program under tittelen ”Fortellinger om Frihet” bestående av nye dramatiseringer av noveller, høytlesing av mindre kjente tekster, illustrert (og kommentert) barnelitteratur, sanger og musikk og selvsagt utdrag av hennes dramatikk i ymse varianter, ønsker vi å hedre og synliggjøre Telemarks forfatteren Bjørg Viks mangefasetterte og betydelige forfatterskap.

 

Medvirkende:

Tekster: Bjørg Vik
Kunstnerisk ansvarlig og regi: Geddy Aniksdal
Co-regi: Lars Vik

Skuespillere: Anne-Sophie Erichsen, Kjersti Posti Høgli, Tobias Vik, Joakim Dan Jørgensen, Cathrine Hovland

Musiker: Truls Hannemyr
Tekniker: Agnar Ribe

Visuell produksjon: Anna A. Vik Aniksdal og Agnar Ribe

Produsent: Hans Petter Eliassen
Foto: Hans Petter Eliassen

Fortellinger om Frihet er produsert i samarbeid med Telemark Fylkeskommune

Dato
lør 23. sep
Tid
17:00
Billettstatus
I salg
Pris: 200,-