Folkemeninga – Kirkedebatten

Porsgrunn skal bygge en ny kirke. Striden er fortsatt sterk når det gjelder arkitektonisk utforming. Vil vi ha en kopi av Østre Porsgrunn kirke fra 1760 eller et moderne kirkebygg? Folkemeninga ønsker et åpent ordskifte om hvilken funksjon det nye kirkebygget skal ha i byen vår. Hva skal det fylles med? Hvem skal bruke det? Kan et slikt signalbygg benyttes til konserter, foredrag og forestillinger i tillegg til liturgien. Hva mener menigheten? Hva mener politikerne og hva er Folkemeninga?

Folkemeninga er en debattserie i kulturhuset Ælvespeilet i Porsgrunn. Folkemeninga skal være en arena for debatt og diskusjon om aktuelle samfunnstemaer og fenomener i Porsgrunn og Grenland.

Folkemeninga er et samarbeid mellom Fritt Ord, Ælvespeilet og Litteraturgarasjen. Møtene blir holdt i Ælvespeilet og er gratis for publikum. Folkemeninga gjennomføres etter Redaktørplakatens prinsipper. Litteraturgarasjen er ordstyrere og inviterer aktuelle personer til paneldebatt. Tanken bak konseptet er folkeopplysning og diskusjon, og at publikum får muligheten til å si sin. På scenen hvor debattantene sitter vil det være et eget «kommentarfelt», hvor publikum får slippe til med spørsmål og meninger underveis i debatten.

Arrangementet er gratis, men for å være sikret plass bør du bestille en billett på forhånd.

Billetter hentes på: Ælvespeilets resepsjon, Servicesenteret og Elvespeilet Kafe Mat & Vinbar

Dato
ons 04. okt
Tid
20:00
Billettstatus
Gratis