Folkemeninga 1 – Byutvikling

Folkemeninga – Byutvikling

Hvem bestemmer hvordan byen skal se ut? Kommunen, innbyggerne eller private utbyggere? I en tid med store planer og byggeprosjekter over hele Grenland mener folk mye om byutvikling, arkitektur, boligområder og møteplasser. Eller gjør vi egentlig det

Samtidig som kommunale eiendommer blir solgt, står private utbyggere i kø. I Porsgrunn skal Down Town fornyes og forstørres. Franklintorget skal bli shared space. Kammerherreløkka får et hotell, på Fredneshalvøya er det planlagt hundrevis av nye boliger og på Vestsiden skal det bygges en grønn diamant. Samtidig er byggingen av den nye øya i elva godt i gang. Hva mener politikerne, hva mener utbyggerne og hva mener innbyggerne?

Folkemeninga er en arena for debatt og diskusjon om aktuelle samfunnstemaer og fenomener i Porsgrunn og Grenland. Prosjektet er et samarbeid mellom Fritt Ord, Ælvespeilet og Litteraturgarasjen.  Folkemeninga gjennomføres etter Redaktørplakatens prinsipper. Litteraturgarasjen er ordstyrere og inviterer aktuelle personer til paneldebatt i kulturhuset. Møt opp for folkeopplysning og diskusjon, og delta med din folkemening.

Paneldeltagere: Varaordfører Janicke Anreassen, Kjersti Nordbotn, Petter Øygarden, Lars Vik,
Erik Enger, Down Town samt miniforedrag ved Tommy Sørbø.

Ordstyrere: Astrid Borchgrevink Lund og Per Erik Buchanan Andersen, Litteraturgarasjen.

Kl 1900 – 1905  Introduksjon av Folkemeninga
Kl 1905 – 1945  Miniforedrag ved Tommy Sørbø
Kl 1945 – 2000  Pause
Kl 2000 – 2115  Paneldebatt

Arrangementet er gratis, men du må hente billett på forhånd.

 

Dato
tir 23. mai
Tid
19:00
Billettstatus
Gratis