Vi er stolte over å presentere premiéren på Elsa Kvammes dokumentarfilm om Odin Teatret; en road movie med Eugenio Barba, tilbake til Odin Teatrets opprinnelse og hvordan gruppen erobret verden

Det umuliges kunst forteller historien om Eugenio Barba, som kom til Norge som italiensk innvandrer i 1954. Etter å ha vært blikkenslager, sjømann og student dro han til Polen og studerte hos teatermannen Jerzy Grotowski, og startet siden Odin Teatret i et tilfluktsrom i Oslo. Odin Teatret er i dag et av verdens eldste og mest kjente teaterkompanier. De har utfordret ideen om hvor og hvordan man kan spille, og har utviklet teknikker for å lage forestillinger gjennom skuespillernes håndverk og skaperkraft.

Men hva driver Eugenio Barba, og hvordan har han klart å holde en liten teatergruppe levende i over 50 år? I denne filmen følger vi ham tilbake til Oslo, hvor han startet Odin Teatret med to tomme hender. Til Opole, hvor Grotowskis «fattige teater» utviklet en ny, fysisk spillestil, for å unngå kommunismens sensur. Og til Holstebro, hvor Odin Teatrets tilstedeværelse i høy grad har preget byens utvikling. Hvilke muligheter har teatret til å overleve på egne premisser i kommersialismens tid?

Musikken til filmen er komponert av Henning Sommerro, som tar med seg et knippe musikere og gir oss en liten konsert, basert på filmmusikken, før visningen.

Elsa Kvamme innleder selv før filmen, og det blir anledning til spørsmål og samtale etter visningen.

We are proud to present Elsa Kvamme’s documentary about Odin Teatret; a road movie with Eugenio Barba, going back to Odin Teatret’s origins and how the group conquered the world. Odin Teatret is today one of the world’s oldest and most famous theatre companies.

Dato
ons 14. jun
Tid
21:00
Billettstatus
Pris: 100 - 200,-