Musikken til den svenske artisten David Åhlén er en unik hybrid av indie pop og klassiske hymner.  David slapp sitt debutalbum Wasted breaths i 2007, og har siden det sluppet tre kritikerroste album; We Sprout in Thy Soil (2009), Selah (2013) og Hidden Lights (2016).

David Åhlén har samarbeidet med musikere, artister og produsenter som Timbre, Nicolai Dunger, Sofia Jernberg, Mariam Wallentin, Sara Forslund, Lárus Sigurdsson, Birgir Jón Birgisson, Emil Svanängen, Jonathan Johansson, Andreas Eklöf, Stefan Östersjö, Andreaz Hedén, Manne von Ahn Öberg, Jonas Nyström og Svante Henryson.

.
.
.
1921

David Åhlén og Andreas Eklöf slipper et nytt samarbeidsalbum den 24. november 2017. Albumet heter In My Veins, og utgis gjennom plateselskapet Compunctio. Sammen skaper de en form av elektronisk kammermusikk, der David Åhléns stemme er akkompagnert med Andreas sin enkle, organiske og elektroniske musikk.

Andreas Eklöf

Andreas er en svensk komponist som hovedsakelig jobber med moderne kammermusikk, elektronika, popmusikk og filmmusikk. Andreas er interessert i å mikse ulike uttrykk i musikken, og han er nysgjerrig på å lage musikk som leker med lytterens rolle som en medvirkende del av prosessen. Andreas har en mastergrad i komposisjon fra «Acadamy of Music and Drama» i Gøteborg, og har jobbet med lærere som Peter Hansen, Ole Lützow-Holm, David Felder og Per Mårtensson. Musikken hans har blitt framført blant annet på The Stone (NYC), ICMA-festivalen, Gothenburg Art Sounds, Ny Musik (Borås), Geigerfestivalen og Umeå jazzfestival. Han har samarbeidet med en rekke artister og musikere som pianist og komponist Mats Persson, Erik Karlsson (fiolin og grunnlegger av New York Miniaturist Ensemble), perkusjons-spillerene Amund Sjølie Sveen og Olof Wendell, og gitarensemblet The Gothenburg Combo. Andreas mottok to priser for albumet sitt Klavikord, både Manifestprisen for beste eksprimentelle album og The Nutida Sound Prize.

Aldersgrense 18 år

Dato
fre 16. feb
Tid
21:00
Billettstatus
I salg
Pris: 200,-