Rita Engedalen og Margit Bakken håndterer gitarene selv og spiller på hverandres stemmer – og utfyller hverandre usedvanlig godt!

Rita og Margit har de siste årene hatt mange konserter sammen der de hedrer viktige kvinner i bluesens historie.  Duoen er svært opptatt av å formidle det sterke budskapet i det damene skrev, spilte og sang – men som de ikke alltid fikk friheten til å formidle.

På konserten fremfører de et knippe av sine egne låter, samt ukjente og kjente låter fra noen av damene som har markert seg sterkt innenfor blues, folk, soul, gospel og «hill country blues»: Janis Joplin, Jessie Mae Hemphill, Memphis Minnie, Ida Cox, Big Mama Thornton, Bessie Smith, Elizabeth Cotten, og ikke minst Kristin Berglund.

I 2012 kom duoen ut med sitt første album, Broken Soul Blues, som fikk flotte anmeldelser. Rita og Margit har også gitt ut kritikerroste og prisvinnende album under egne navn.

De traff hverandre under prosjektet Bluesens Tøffe Damer, ført i pennen av Kristin Berglund (2003). Etter den tid, har de to ”blues-søstrene” fulgt hverandre tett, og de har fått en sterk posisjon i bluesmiljøet. De har opptrådt på utallige musikkscener i inn- og utland.  Da de spilte på Sunflower River Blues & Gospel Festival i Clarksdale Mississippi sommeren 2015 fikk de en varm mottagelse i byen som er «bluesens vugge».

Rita Engedalen har mottatt mange gjeve priser for sitt musikalske arbeid og sine musikalske prestasjoner:

Spellemannspris i klassen for BLUES i 2006, for sitt album «Heaven ain’t ready for me yet»

Bluesprisen på Notodden Bluesfestival (2010)

Rolf Gammleng prisen (2010)

Kongsberg By sin Fortjenestemedalje (2011)

Buskeruds Fylkeskunstnerpris (2012)

Vinner av European Blues Challenge mars 2012

Konserten spilles på utescenen vår, ved dårlig vær flyttes konserten inn i foajeen. Kjøp billetter tidlig!

Dørene åpner kl. 19.00
Aldersgrense 18 år! 

Dato
lør 19. aug
Tid
20:00
Billettstatus
I salg
Pris: 200,-