Folk-rockbandet Byting fra Telemark har siden oppstarten i 2013 opparbeidet seg en solid fanskare. Bandet spiller selvskrevne låter om livets realiteter på godt og vondt. Låtmaterialet er basert på ekte, selvopplevde eller gjenfortalte historier og blir sunget på bøhering-dialekt, akkopagnert av kraftig elgitar og urnorsk hardingfele. Denne sjeldne kombinasjonen setter et helt unikt stempel på musikken. 

Helt siden oppstarten har Byting hatt en svært travel kalender med spillejobber over hele landet. Debutalbumet «Byting» ble sluppet i 2015, og allerede i 2016 var bandet klare med dens oppfølger «Livets galleri». Responsen på begge albumene var gode, «Byting» lå på VG-lista i to måneder, og «Livets Galleri» fikk terningkast 5 i programmet «Norsk på norsk» på NRK P1.

Våren 2016 medvirket Byting i den nye dokusåpen «Norske Rednecks» som ble sendt på tv-kanalen MAX. Byting produserte musikken til serien, og bandets egen Thomas Hellekås fungerte som syngende fortellerstemme gjennom hele sesongen. Andre medlemmer i bandet var også med i serien, gitarist Svein Eivind hadde en særlig tydelig rolle sammen med Hellekås.

Navnet Byting kommer fra en gammel overtro om at hvis du fikk et barn med tydelige feil, så var det huldrefolket som hadde byttet ut den ekte ungen med sin egen. I dag blir uttrykket ofte brukt om en person som kan være utagerende, skruppelløs og vill.

Bandet jobber nå med sitt tredje album, og fortsetter samtidig å turnere landet rundt for å dele den gode musikken og den glade stemningen.

Byting består av:

Thomas Hellekås – vokal og gitar

Per Anders Buen Garnås – hardingfele 

Svein Eivind Mo Haugan- gitar

Marius Skjelbred – bass

Geir Ormøy – trommer

Aldersgrense 18 år

Dato
fre 23. feb
Tid
21:00
Billettstatus
Pris: 275-345,-

Lignende arrangementer