Brusteinsball på Rådhusplassen (PIT)

Tradisjonen tro sparkes PIT i gang av et stort Brusteinsball på Rådhusplassen! Byen skal snus på hodet. Det gale skal bli det normale og klovnen skal bli konge.

Brusteinsballet er ikke bare starten på den vakreste uka i året – PIT – men har også blitt en folkekjær tradisjon, der naboer, venner og kolleger samles til en hyggelig kveld, der vi byr på underholdning på absolutt øverste hylle!

Hva er da mer naturlig enn å invitere Grenlands egen Bugge Wesseltoft med venner? Bugge spiller opp, sammen med et stjernelag bestående av slampoeten Taro V Cooper, vokalisten Mimmi Tamba, Ibou Sissokho på cora, Sidiki Camara på perkusjon og beatboxeren Beatur. En solid, rytmisk, svingende fest!

Spanske Grupo Puja har PIT-publikummet stiftet bekjentskap med før. Og gled dere til gjensynet! Høyt henger de, men sure er de definitivt ikke. Deres nye forestilling Quixoteer inspirert av den spanske dikteren Cervantes’ verdensberømte historie om den virkelighetsfjerne idealisten og drømmeren fra La Mancha, som reiser ut i verden og sloss mot vindmøller. Grupo Puja har besøkt PIT med stor suksess tidligere, og har også spilt i mer enn 20 andre land over hele verden.

Og, hvis du lurte; kvelden avsluttes selvsagt med et stort festfyrverkeri i regi av Hanto Teater- og Pyroproduksjon.

.
.
.

.
.
.
.
.

Program:

18.00    Serveringen åpner
20.45    Festivalåpning
21.00    Bugge & Venner
22.30    Grupo Puja: Quixote
23.30    Festfyrverkeri

«Det er en helt spesiell stemning i byen når PIT byr opp til dans på festivalens brusteinsball; startskuddet for 5 magiske festdager. En uke i juni hvert år går industribyen av hengslene og skifter til sambarytmer. Gater, torg og smug får stemmer. Glade stemmer. PIT har blitt synonymt med folkefest, lokal stolthet og internasjoanlt ry.» Robin Kåss, Ordfører i Porsgrunn.

Dato
tir 13. jun
Tid
18:00
Billettstatus
Gratis