«Stig Ulv spelar ikkje på gitarar, han får dei til å snakke. På nynorsk sjølvsagt. Med utsøkt gitarteknikk, ein reinskåren følelse for harmoni og melodi, og ein lyd som ber tonar over hav». 

Han er ute med sin nye plate «Dur». Dette er artistens tredje studioalbum med 10 melodier i kjent Stig Ulv stil, der gitarane står for all musikken.

«Det set sine spor å vekse opp i Ørsta, Ivar Aasen si heimbygd, som ligg klemt mellom mektige fjordar og majestetiske fjell på Søre Sunnmøre. Det er truleg her, i skjæringspunktet mellom folk og natur, at den har oppstått, Stig Ulvsitt distinkte varemerke: Den uimotståelege klangen».

Den som fikk Magne Furuholmen til å avbryte ham midt under en konsert  for å få med seg en signert CD. Den som gjør at Dagbladets journalist Tom Stalsberg finner det tvingende nødvendig å be folk om å sjekke ut den beskjedne sunnmøringen. «Dette er ikkje akkurat festmusikk», sier Stig Ulv selv.

Og det takker vi for. Det fins nok av slikt. Nei, Stig Ulv er noe helt annet: Ro og pusterom. Høyst nødvendige komponentar i en samtid prega av stadig økende krav til tempo og effektivitet. Selv kallar han det stemningsfull instrumentalmusikk.

«Men det er berre for han er beskjeden. Stig Ulv representerer noko heilt unikt på den norske musikkhimmelen i dag. Han er noko så sjeldant som eit friminutt frå stress og mas. Det handlar om han og gitaren. Og sjelefred, intet mindre».

Dur finner du fra 1.okt på Wimp, Spotify, iTunes, CD og vinyl.

Liveplata «Strengeklimpring» finner du på Wimp, Spotify og iTunes.

Albumene «Strengetonar» og «Klimprar» finner du på Wimp, Spotify,iTunes, CD og vinyl.

Aldersgrense 18år

Dato
fre 03. mar
Tid
21:00
Billettstatus
Pris: 200,-