Audun Fremmerlid Skjølberg, vokalist og gitarist fra Nes på Romerike, kan se tilbake på Spellemannsnominasjoner med Earlybird Stringband, juleturneer med Rita Eriksen og skolekonserter i inn- og utland for Rikskonsertene. I 2014 gikk Audun solo, og med prosjektet audun skjølberg – solum years vant han bluesbrødrene Henrik og Amund Maaruds demokonkurranse samme år.

I 2015 ga han ut dobbeltsingelen no good / love and care etterfulgt av albumet solum years på Maaruds plateselskap, Snaxville recordings. Plata har fått gode kritikker og hederlig omtale, blant annet gjennom musikkbloggen Dust of Daylight og Bluesnews:

Nok en sterk debutant på brødrene Maaruds twanglabel Snaxville Recordings. Audun Skjølberg er en låskriver som tidsmessig henter mye fra den amerikanske låtskriver- verdenen på sent 60-tall. Fra The Band til James Taylor, Jackson Browne og Gene Clark.
Og Auduns låter ikke bare strekker seg etter forbildene fra dengang. Han er helt på høyde i kvalitet, og etter min mening skriver han større lekenhet, impulsivitet og gnist inn i flere av låtene sine enn hans store forbilde James Taylor gjør på mye av sitt tidløse materiale. Og at Gene Clark ville elsket «Coalfish bay» regner jeg for en sannhet. To av låtene vipper helt over mot bluegrass-tradisjonen der Darling West, en trio som har jobbet med Marit Larsen, Odd Nordstoga og Stein Torleif Bjella, entrer studioet med akustisk vellyd. Ikke albumets mest spennende del, men viser at Audun Skjølberg har flere innfallsporter til sin musikk. «Solum Years» er et album som vokser i mine ører og har blitt fast inventar i bilen. Singer/ songwriter-pop/rock med klassiske 60/70-talls kvaliteter som er glimrende å reise til. Låter som «What am I to you», «Not the one», «To Chapel Hill», Love and care og Next to you er alle flotte og stolte låter av høy kvalitet. Den «norske James Taylor» overbeviser hvertfall meg. Og med den Bigbang-rockete «No good» og den heftige jamsession-låta «Old dog» som er mer inspirert av The Band er det bare å åpne døren og ønske Audun Skjølberg velkommen i familien. For dette talentet her er stort! Johnny Andreassen – Bluesnews

Nå har vi gleden av å invitere til leken og inspirerende konsert med Auduns hele og fulle band bestående av solide musikere med lang fartstid og erfaring. Musikk fra årets nyutgivelse audun skjølberg – last days on earth blir også presentert.

All tekst og musikk er selvkomponert, med tydelige referanser fra 60- og 70-tallets fengende rock, country og amerikana. Dette svinger!

Bandet:

Audun F. Skjølberg – gitar/vokal
Christian Skaugen – trommer/vokal
Jan Birger Akerhaugen – elgitar
Nikolai Grasaasen – elgitar/pedalsteel
Thomas Helgaseth – bass
Thor Fremmerlid – tangenter

.
.
.
.

Support: Akerhaugen

 

 

«Akerhaugen» med ny plate og turné høst 2017

«Akerhaugen» er artistnavnet til Jan Birger Akerhaugen fra Akkerhaugen i Telemark. Høsten 2017 kommer han med sitt første fulle album, og planlegger å reise rundt og spille en rekke konserter i den sammenheng. Akerhaugen er fra før kjent som gitarist i Ni Liv, og også fra sine samarbeid med Knut Buen, X-Queen of the Astronauts og Marjit Vinjerui. I 2011 ble han nominert til Spellemannsprisen sammen med Ni Liv. I løpet av det siste året har han gitt ut ikke mindre enn 5 EP-er under eget navn, hvor han har lekt seg med alt fra jazz og elektronika til blues og soul. På debutalbumet har han konsentrert seg mest om egne låter i sjangrene west coast, singer/songwriter og americana, alt med norske tekster på det han selv kaller «knotete Sauheradmål». Plata slippes 18. August.

Kafébord-oppsett

Dato
tor 16. nov
Tid
20:00
Billettstatus
I salg
Pris: 170,-

Lignende arrangementer