Farvel til Eddy Bellegueule av Edouard Louis (PIT)

«Jeg har ingen lykkelige minner fra barndommen». 

Sånn begynner fortellinga, basert på forfatterens eget liv.

Edouard Louis har tatt Europa med storm med den selvbiografiske debutromanen Farvel til Eddy Bellegueule. Louis skriver ikke om et geni som vil reise vekk fra alt som er kjent. Han forteller om en ung gutt som vil utslette seg selv, sin kropp og sin identitet, bare for å få lov til å spille fotball med de andre gutta. For ikke å være annerledes. For at faren hans ikke skal se på ham med hat og forakt i blikket. For at hans egen mor ikke skal skamme seg over ‘jente-gutten’ sin.

I forestillingen står Emil Johnsen alene på scenen og forteller historien om Eddy, som forsøker å passe inn i det hardbarkete miljøet i en fransk småby. Han gjør opprør mot foreldre og et samfunn som er gjennomsyret av vold, rasisme og fattigdom.

Farvel til Eddy Bellegueule er historien om en klassereise, der seksualitet, rasisme, fattigdom og ekskludering står sentralt.

Oversettelse: Egil Halmøy

Dramatisering: Kjersti Horn og Emil Johnsen

Regi: Kjersti Horn

Skuespiller: Emil Johnsen

Lyddesign: Erik Hedin

Lysdesign: Tobias Leira

Produsent: Emnet Kebreab

 

«Emil Johnsen framfører monologen med et sterkt nærvær». Dagbladet (5 på terningen) 

 

Edouard Louis has taken Europe by storm with the autobiographical debut novel Goodbye to Eddy Bellegueule. It is the story of a class trip, where sexuality, racism, poverty and exclusion are central.

Performed in Norwegian

Dato
lør 17. jun
Tid
18:00
Billettstatus
Pris: 145 - 290,-